top of page
GRÖN2.png

Historien om Svenska Foxveckan

Gör som hundratals andra glada deltagare från Sverige och Norge och säkra din plats på årets största och roligaste foxevent! Det här en dansvecka i Malung för dig som älskar att dansa fox - som du bara inte får missa! Låt oss berätta lite mer om Svenska Foxveckan...

Historien om hur Foxveckan i Orrskogen tog form

Under det oförutsägbara pandemiåret 2021 befann sig danssamhället inför en stor utmaning när både terminskurser, helgkurser och de stora danseventen, såsom Dansbandsveckan och Lundegårdsveckan ställdes in runtom i Sverige.

 

Många dansare förlorade en viktig social plattform för att träffa vänner, uppleva rörelseglädje känna sig som en del i en gemenskap. Under den här tiden började också många dansare att höra av sig till oss och berätta hur psykiskt dåligt de mådde av att dansen försvunnit.

 

Som ett svar på den kris som uppstod i danssamhället, föddes idén om att skapa en säkerhetsanpassad dansvecka i den fina folkparken Orrskogen i Malung. Vi ville ge dansarna en liten gnutta av den dansglädje som de var vana vid att få ta del av under sommaren.

En dansvecka i Dalarna som växte snabbt

Den första Foxveckan genomfördes sommaren 2021 med cirka 70 deltagare och fyra dedikerade ledare. Vad som ursprungligen var tänkt som ett tillfälligt evenemang blev snabbt väldigt omtyckt och vi märkte av en tydlig efterfrågan på konceptet. Därför bestämde vi oss att fortsätta med Svenska Foxveckan varje sommar.

Under 2022 växte deltagarantalet till strax över 200 deltagare, med över 40 ledare från hela Sverige. Året därpå, 2023, nådde antalet deltagare upp till 350, vilket tydligt visar på evenemangets popularitet. Och det var en riktig succé. Deltagarna var otroligt nöjda och sociala medier översköljdes av bilder från Svenska Foxveckan. Ca 250 av deltagarna valde att boka veckan för året efter, 2024, redan innan de lämnade eventet!

Sommarens roligaste danskvällar i Malung!

Svenska Foxveckan har ett väldigt gott rykte och och utvärderingarna har varit fantastiska. Som arrangörer känner vi en ödmjuk stolthet och tacksamhet till alla som varit delaktiga i skapande av veckan - såväl ledare som värdar och deltagare.

 

Vi har under åren arbetat hårt med att skapa en värdegrund där alla ska bli sedda, välkomnade, uppmuntrade och inkluderade i gemenskapen. Den värme som finns under sommarens roligaste danskvällar i Malung har vi alla skapat tillsammans genom öppenhet, engagemang och dansglädje!

Tidernas bästa dansvecka med fantastiska ledare

 

Nu är vi redo för att genomföra Svenska Foxveckan tillsammans med dig för fjärde gången. Tillsammans ska vi skapa tidernas bästa dansvecka den 11-16 juni 2024! Våra fantastiska ledare och trygga värdar kommer ge dig massor av inspiration, uppmuntran, utveckling och dansglädje! 

 

Du kommer att ha nästan 100 timmar workshops att välja på och 25 timmar socialdans. Vi har sex dansbanor och du kan också räkna med mycket sociala aktiviteter och roliga upptåg! 

Tony Möörk från Foxfusion och Erika Lundby från Happy Dance välkomnar dig

 

Som arrangörer vill vi hälsa dig mycket varmt välkommen till Svenska Foxveckan. Vi brinner för att du ska få en magisk dansvecka med nya vänner och oförglömliga minnen!

 

Mycket varmt välkommen att boka plats!

Tony Möörk från Foxfusion och Erika Lundby från Happy Dance

kvinna och man i svarta kläder
bottom of page