top of page

Missa inga inlägg! Prenumerera helt kostnadsfritt på vår blogg och få:


1. Nyheter och erbjudanden
2. 50% rabatt på en valfri vara i webbshopen (gäller ej på skor)

3. Ta del av intressanta debatter kring aktuella ämnen i dansvärlden


Välkommen att starta din prenumeration! Det tar bara några sekunder!

Ingen bindningstid, säg upp när du vill

Prenumerera på bloggen!

0 kr

Foxar du med teknik eller känsla?


Foxar du med teknik eller känsla? Den frågan har vi hört ofta på danser och kurser. Som att teknik och känsla skulle vara ett motsatspar.


Teknik och känsla är varsin sida av samma mynt. Båda behövs i dansen och är också  ömsesidigt beroende av varandra. När vi har tekniken i kroppen – utan att behöva tänka på den – kan vi enklare gå in i känslan.Teknik behövs oavsett roll


Teknik är en förutsättning för att kunna dansa med känsla. När vi dansar som förare och vill ge följaren en indikation på att exempelvis ta ett steg eller göra en rörelse behöver vi ha en teknisk kompetens för att på ett tydligt sätt kunna visa följaren vad vi menar.


På samma sätt behöver vi som följare ha en viss teknik för att förstå och uppfatta vad föraren indikerar och föreslår att vi ska göra. Genom en god teknik kan vi också ta plats, uttrycka oss, och påverka dansen, dvs bidra till ökad känsla och kontakt.


Med en riktigt bra teknik kan vi också dansa FlexiFox, dvs växla roll kontinuerligt i dansen med hjälp av förändring i anspänning. Det skapar en ytterligare nivå av känsla och kontakt som kan bli helt magisk!


Att vakna upp från dansbubblan


Har vi inte en god teknik så kan det ofta skapa glapp i kontakten med vår danspartner, När vi inte förstår varandra, när vi blir obalanserade, eller när vi inte hittar den anspänning som behövs just då – kan det uppstå en viss förvirring.


Det gör att vi ”vaknar till” från dansbubblan och börjar tänka på vad vi ska göra och hur vi ska förstå situationen. Vilket i sin tur minskar känsla och närvaro.


På samma sätt kan bristande teknik gör att vi belastar vår danspartners kropp på olika sätt. Att tynga ner eller hålla fast sin danspartner för hårt kan leda till smärtor. Och inte är det lätt att dansa med känsla när man har ont i kroppen.


Teknik och känsla som ömsesidigt beroende


I många av våra kurser arbetar vi med vårt eget koncept, Fox Feeling. Det innehåller byggstenar som behövs i din dans – bland annat tekniskt kunnande, närvaro, självförtroende och kontakt med din danspartner och musiken - för att du ska kunna få en härligare dans med mer känsla!


Varmt välkommen till nästa kurs, Foxa med känsla, den 16-17 mars i Kalmar!Teknik och/eller känsla? Vad tycker du? Kommentera gärna!


Varma hälsningar

Erika
Svenska Foxveckan

Sveriges största foxevent!


För fjärde året i rad bjuder vi in dig till att dansa i Malung med hundratals foxälskare från hela Norden! 

Du får runt 100 timmar workshops att välja på - och 25 timmar socialdans! Plus mycket sociala aktiviteter och roliga upptåg!


Läs mer och boka: www.foxveckan.se
Spanska Foxveckan

En oförglömlig dansresa


Det självklara valet för dig som älskar dans, vackra miljöer och fantastiska upplevelser!


Vi ger dig kurser, fantastisk musik, en härlig gemenskap och unika dansupplevelser på magiska platser som Balcón de Europa! 


Läs mer och boka: www.spanskafoxveckan.se

63 visningar

Comments


bottom of page