top of page

Missa inga inlägg! Prenumerera helt kostnadsfritt på vår blogg och få:


1. Nyheter och erbjudanden
2. 50% rabatt på en valfri vara i webbshopen (gäller ej på skor)

3. Ta del av intressanta debatter kring aktuella ämnen i dansvärlden


Välkommen att starta din prenumeration! Det tar bara några sekunder!

Ingen bindningstid, säg upp när du vill

Prenumerera på bloggen!

0 kr

Pardans: En gränsöverskridande resa mot gemenskap

Pardansen är så mycket mer än bara rörelser på ett dansgolv. Det är en plats där generationer möts, delar erfarenheter och bygger vänskap som sträcker sig över lång tid.


I dagens samhälle finns det väldigt få arenor där olika generationer möts. Pardansen är därför både en unik och en fantastisk mötesplats för människor från olika generationer.


På våra event och kurser arbetar vi hårt för att skapa en atmosfär där alla får känna sig som en del av gemenskapen. Och vi arbetar också för att det ska vara enkelt att lära känna nya vänner, bland annat genom en bra stämning, sociala aktiviteter, samt utrymmen för samtal och mingel.


En fantastisk dansvän


Flera av mina bästa vänner har jag träffat genom dansen. Många av er känner exempelvis till Melle, en superduktig dansare, toppenledare och en väldigt nära vän till mig. Det skiljer ungefär 20 år mellan oss.Jag kan inte se att jag hade kunnat träffa och lära känna Melle i något annat sammanhang än just i dansen.


Och det har skapat en stor tacksamhet hos mig gentemot dansvärlden.
Den här helgen var Melle och hälsade på hos mig. Det var så roligt och mysigt! På kvällen kom också Cina som många av er också känner till. En oerhört varm, omtänksam person som också är en superduktig dansare och ledare!


Tre kvinnor från tre olika generationer


Cina tillhör en lite äldre generation än mig och även vi har träffats genom dansen. Nu älskar vi tre att hänga tillsammans! Tre kvinnor från tre olika generationer som har blivit bästa vänner. Det är häftigt!
Tillsammans har vi dansat, skrattat, gråtit och jobbat många timmar med dansevent. Vi kompletterar varandra väldigt bra och vi stöttar varandra i alla lägen.


När vi ses blir det givetvis mycket prat om dans. Och den här helgen hade vi nedräkning inför Foxveckan!

Det är så otroligt roligt att få hänga tillsammans en hel vecka och jobba med eventet tillsammans. Det är absolut en av de bästa och roligaste veckorna varenda år!


Vänskap kan skapas på många sätt


Det finns många fler som är väldigt nära mig och där vänskapen startat genom dansen - ni vet vilka ni är. Dock behöver jag nödvändigtvis inte ha dansat med alla, utan jag har mött dem och pratat med dem i olika sammanhang kring dansen.


På fikat, på campingen, i pauserna, genom samåkning och många andra sätt. Jag uppskattar minglet, samtalen och tiden utanför dansgolvet.

I dessa sammanhang skapas broar mellan människor där olika åldersgrupper kommer samman och delar dansglädje och gemenskap. Det tycker jag är väldigt häftigt.


Har du någon vän som du träffat genom dansen? Kommentera och berätta gärna!


Varma hälsningar till alla dansvänner därute!

ErikaSvenska Foxveckan

Sveriges största foxevent!


För fjärde året i rad bjuder vi in dig till att dansa i Malung med hundratals foxälskare från hela Norden! 

Du får runt 100 timmar workshops att välja på - och 25 timmar socialdans! Plus mycket sociala aktiviteter och roliga upptåg!


Läs mer och boka: www.foxveckan.se
Spanska Foxveckan

En oförglömlig dansresa


Det självklara valet för dig som älskar dans, vackra miljöer och fantastiska upplevelser!


Vi ger dig kurser, fantastisk musik, en härlig gemenskap och unika dansupplevelser på magiska platser som Balcón de Europa! 


Läs mer och boka: www.spanskafoxveckan.se139 visningar

Komentarze


bottom of page